Kom igång med Pulse P1
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tibber Pulse P1 installerar du enkelt själv i elmätaren, ingen elektriker krävs. Plug and Play 👇

First things first: Aktivera HAN-porten på elmätaren

HAN-porten måste vara aktiverad för att Pulse ska kunna ta emot information från din elmätare. HAN-porten är som standard inaktiv och du behöver kontakta ditt elnätsbolag för att de ska aktivera den. I vissa fall kan det ta ett par dagar.

Så här installerar du Pulse P1

1. Koppla nätverkssladden mellan Pulse och elmätaren. När Pulse är redo att installeras lyser den grönt.

2. För att starta installationen går du till Tibber-appen ➡️ Power-ups ➡️ Pulse och väljer koppla in. Följ instruktionerna du får i appen.

P1-porten och hur du öppnar den:

P1-porten på energimätaren är en RJ12-port. Det är nästan samma port som du hittar på din router eller dator, om något mindre. Om kabeln från paketet är för kort kan du använda en längre om det behövs.

P1-porten och Pulse illustrerad.

Placering av Tibber Pulse

Pulse är beroende av bra WiFi-anslutning. Vissa har Pulse placerat inuti ett elskåp, till exempel i en källare, där WiFi-täckningen inte är den bästa. I dessa fall kan det vara en god idé att placera Pulse på utsidan för att få en starkare signal.

Om du upplever att Pulse har problem med att ansluta till ditt nätverk, för att den sitter inuti ett skåp eller utomhus, kan du behöva ändra riktningen på Pulsens antenn. På bilden här nedan ser du hur antennen placeras inuti Pulse. Försök att ändra riktning så att den är korrekt i förhållande till din router.

Illustrerad hur du kan  ändra riktningen Pulse antenn.