Kom igång med Pulse KM

Allt du behöver veta om installering och placering av Tibber Pulse KM

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nytt tillskott i Pulse-familjen! 👪🏽

Nu välkomnar vi Pulse KM som är särskilt utformat för Kamstrups OMNIPOWER®-mätare. Pulse KM är utrustad med en antenn för förbättrat wifi-stöd och har dessutom en modul som gör det möjligt för den att dra den ström som behövs direkt från mätaren.

Tibber Pulse KM installerar du enkelt själv i elmätaren, ingen elektriker krävs. Plug and Play 👇

First things first: Aktivera HAN-porten på elmätaren

HAN-porten måste vara aktiverad för att Pulse ska kunna ta emot information från din elmätare. HAN-porten är som standard inaktiv och du behöver kontakta ditt elnätsbolag för att de ska aktivera den. I vissa fall kan det ta ett par dagar.

Så här installerar du Pulse KM

1. Gå till Tibber-appen ➡️ Power-ups, hitta Pulse och välj koppla in. Skanna QR-koden eller skriv in koden manuellt, följ sedan de instruktioner du får i appen för hur du ansluter Pulsen till elmätaren och wifi nätverket.

2. När installationen är klar kommer du att se en widget för Pulse på hemskärmen i Tibber-appen där du kan följa din elförbrukning. Om du inte omedelbart ser widget för Pulse, kan du klicka på reglaget till höger på hemskärmen för att enkelt lägga till den.

Placering av Pulse KM och antennen

Pulse KM kräver bra wifi-täckning och leveras därför med en antenn som du kopplar till Pulsen för att få bättre wifi-täckning. Rekommendation för placering:

• Om du har ett elskåp i källaren kan det vara bra att placera antennen på utsidan av skåpet för bästa möjliga mottagning.

• Om Pulse har dålig täckning kan det bero på att antennen sitter för långt bort från wifi-routern. Ett tips är i så fall att försöka flytta routern närmare eller sätta upp en wifi-förlängare.

• Pulse är inte förtjust i vatten, fukt eller kondens, men antennen är vattentålig. Fuktskador täcks inte av garanti eller reklamationsrätt.