Pulse är den första fysiska produkten som lanserats av Tibber, och är kortfattat en slags pulsmätare för hemmet, som mäter din strömförbrukning i realtid.

Vad gör Tibber Pulse HAN?

Tibber Pulse är, som namnet antyder, en pulsklocka för ditt hem. Den är kopplad till elmätaren. Pulse mäter elförbrukningen upp till varannan sekund och skickar datan till Tibber-appen via Wi-Fi, så att du alltid har full överblick över din förbrukning, oavsett om du är hemma eller på semester.

Syftet med denna översikt är att kunna hitta "strömtjuvarna" i ditt hem, så att du kan minska strömförbrukningen – bra för dig, och bra för plånboken (särskilt när elpriset är högt). Du kan också välja att få aviseringar när huvudsäkringen är överbelastad, eller när appen inte kommer i kontakt med Pulse.

Vi har även sedan tidigare Pulse HAN (även kallad Stormtrooper internt) i Tibber Store, den är kompatibel med elmätare som har HAN-port (RJ45) som än så länge är relativt ovanliga i Sverige. Porten ser ut som en klassisk nätverksport och brukar ofta sitta dold bakom ett gummilock.

Har du ett nybyggt hus är sannolikheten högre att du har en HAN-port och Pulse HAN stödjer elmätare av märkena Aidon, Kaifa/Nuri och Kamstrup. Du kan enkelt kolla upp om den är aktiv genom att kontakta ditt nätbolag.

Har du en iOS-enhet får du en översikt av förbrukningen 60 minuter tillbaka i tiden och 10 minuter om du har en android. Du kan hitta historiken direkt i Pulse-bubblan på hemskärmen i Tibber-appen. Är du elkund hos Tibber får du även både historik och analys tillgängligt i appen. Du kan även hämta ut datan från vårt öppna API via developer.tibber.com

Tibber Pulse

Vanliga frågor om Tibber Pulse HAN:

Är det svårt att installera Tibber Pulse?

Nej, installationen av Pulse är enkel och kräver ingen elektriker. Du monterar den själv. Plug and play! En fyllig installationsguide hittar du här.

Kan Pulse se hur mycket ström en pryl drar i mitt hem?
Var 2-10 sekund får Tibber och vår app information om hur mycket ström drar. Pulse kan inte separera de enskilda apparaterna strömförbrukning, men den mäter hemmets totala strömförbrukning. Därför kan du inte då se hur den påverkas av att du slår på och av dina olika prylar. Det gör att du kan hitta dina strömtjuvar – är det din gamla brödrost eller nya Playstation 5?

Behöver jag ett elavtal hos Tibber för att kunna använda Pulse?

Nej, det behöver du inte. Men du behöver koppla Pulse till Tibber-appen.

Kan Pulse lastbalansera när jag laddar bilen?

Jajamensan! Laddar du bilen med en Easee-laddare sänker och höjer Pulse laddhastigheten baserat på belastningen på din huvudsäkring. Du behöver därför inte oroa dig för att huvudsäkringen ska gå om du samtidigt laddar bilen, lagar mat och tittar på tv.