Tibber Pulse finns nu i två versioner, P1/RJ12 och HAN/RJ45, för att passa just din elmätare. Beroende på vilken elmätare du har kan märkning av porten skilja sig något, därför rekommenderar vi att du kontrollerar vilken port ni har samt om den går att aktivera med ert nätbolag innan beställning.

P1/RJ12 är den något mindre porten som också ibland kallas för Holländsk P1 port. Den har samma formfaktor som används till stationära telefoner.

HAN/RJ45 är samma port som används till din internetkabel, vilken också ibland kallas för Norsk HAN port.

Hur finner jag HAN/P1-porten?

Porten ser ut som ett vanligt RJ45/RJ11/12 uttag (nätverksport/telefonport) och är ofta dold bakom ett gummilock. Hittar du den kontakten är det inte säkert att den är aktiv, därför måste du alltid dubbelkolla med din nätleverantör.

Viktigt- ISKRA mätare från EON fungerar dessvärre inte i dagsläget med Pulse P1.

Du installerar enkelt själv

Pulse kopplar du enkelt in med nätverkskabel till HAN/P1-porten på din elmätare.

Den smarta designen av Pulse för det möjligt att nyttja strömmen från HAN-porten för att driva din Pulse. På så sätt behöver du varken tänka på batterier eller dra kabel till närmsta eluttag. Dock krävs det att Pulse är kopplad till extern strömkälla vid första installationen.