Med Tibber Pulse kopplad till din elmätare kan den läsa av hur hög belastningen är på de olika faserna i ditt hem. Du kan också ange storleken på huvudsäkringen och på så sätt kan Pulse alltid se hur hög belastningen är i förhållande till storleken på huvudsäkringen.

Tryck på ⚙️ i det övre högra hörnet när du är inne i "Pulsbubblan" i Tibber-appen. Här kan du slå på lastbalansering och hitta andra pulsinställningar.

Om du har en elbilladdare integrerad med Tibber kan du aktivera lastbalansering i inställningarna för laddaren och Pulse. En Tibber Pulse kan användas för flera laddboxar.

Fördelarna med lastbalansering är att du kan välja en säkring med större kapacitet för laddaren – vilket ger en högre potentiell laddningshastighet, än utan lastbalansering.

Hur fungerar lastbalansering?

1. Tibber Pulse övervakar strömförbrukningen för huvudsäkringen i ditt hem och skickar denna till Tibber.

2. När förbrukningen närmar sig maxbelastningen på huvudsäkringen sänker Tibber laddboxens laddningshastighet.

3. Så fort den totala förbrukningen minskar ökar Tibber laddningshastigheten igen, så slipper du överbelasta din huvudsäkring.

Lastbalansering illustrerad.