📦 Jag vill bli Tibber-kund! Säger ni upp mitt avtal åt mig?

Jajemän! Det löser vi i samband med att du tecknar avtal med Tibber.
Flyttar du till en ny adress? Kolla närmare på våran artikel Jag ska flytta.

När startar Tibber?

Du kan se vilket datum Tibber planeras starta i appen. Vi skickar även ett mejl när allt är klappat och klart. Står det att vi kollar upp din bindingstid betyder det att vi ännu inte fått svar ifrån din nuvarande leverantör. ❗ Detta kan ta upp till 30dagar.

Du kan alltid påskynda processen genom att kontakta din elleverantör och kolla upp bindnings- och uppsägningstid. Med detta samt anläggningsID kan vi sätta startdatum i appen på en gång 👍

🗒️ Kommer Tibber att fakturera för både el- och nätavgifter?

Fakturan för el kommer från Tibber, men fakturan för nätavgifter kommer separat från ditt nätbolag. Läs mer om skillanden mellan de två här

💸 Jag har blivit rekommenderad! Var hittar jag min bonus?

Bonusen läggs till i appen under Power-ups - Min bonus. Du kan använda denna för att köpa smarta prylar i vår butik. Du kan registrera din bonus i efterhand under Power-ups - Min bonus - "Jag har blivit inbjuden" och ange koden här.

💰 Hur ställer jag in autogiro eller e-faktura i Tibber?

Du kan registrera autogiro och e-faktura så snart du har blivit kund hos oss!

• Autogiro registrerar du via Tibber-appen, gå till Mitt konto - Betalningsmetod.

• E-faktura ansöker du genom att gå till din internetbank.
    Referens finns i Tibber-appen om du behöver detta, gå till Mitt konto - Betalningsmetod.

Läs mer om Tibbers fakturering här.

🏡 Jag vill lägga till ett till hem i appen, hur gör jag?

Du kan lägga till fler hem genom att gå till Mitt konto - Mina hem - Lägg till hem. Klicka sedan på elavtal-ikonen för det hem du lägger till om du vill starta ett sådant.

👪📱 Kan jag lägga till fler användare i Tibber-appen?

Om du vill ge andra i familjen tillgång till ditt konto går det bra att vara inloggad på flera enheter samtidigt. Vi kikar på en familjefunktion!

🔌 Hur fungerar smartladdning?

Smartladdning är en av våra smartaste och mest populära funktioner. Du hittar mer om hur du använder detta och hur det fungerar här.

Jag saknar en Power Up!

Det är en djungel med smarta prylar vi kan koppla mot, vill du läsa lite närmare om hur processen ser ut, kolla lite närmare på våran artikel Så skapar Tibber nya Power-Ups

Har du en superidè på vad vi kan lägga till eller hur vi förbättrar appen så tveka inte att höra av dig till supporten!

☀️ Kan jag sälja min solel till Tibber?

Självklart köper vi ditt överskott - Vi betalar elbörsens spotpris per timme!
Din överproduktion ackumuleras i kronor som en pott, detta används till dina nästkommande fakturor. Skulle din pott växa sig stor kan vi självfallet betala ut den till ditt bankkonto, du behöver då anmäla autogiro.

Vill du även få moms för din överproduktion behöver du skicka in en F-skattesedel till oss i appen eller på hello@tibber.com ✍️

För dig med elavtal hos Tibber och som tänker installera solceller

Har du redan elavtal hos Tibber när du skaffar solceller kontaktar ditt nätbolag oss så snart allt är igång och meddelar att du blivit med solceller. Ett produktionsavtal upprättas då automatiskt och du behöver mest bara vänta på solen!

För dig som tänker bli Tibber-kund och redan är solelsproducent

Har du haft solceller en tid och sålt din solel till ett annat elbolag tidigare behöver du meddela oss ditt produktionsanläggnings-id i samband med att du tecknar ditt konsumtionsavtal. Ropa till i Tibber-appen så hjälper vi dig sälja solelen till oss!

💜Jag kommer till Tibber via Kundkraft, vad betyder detta för mig?

Välkommen först och främst 👋 Vi har en egen liten F.A.Q för Kundkraft här.

🏢 Kan företag ha Tibber?

Kul att även företag vill Tibbra! Idag är Tibber riktade till privatpersoner, nätavtalet måste stå på privatperson för att vi ska få godkänt av elnätsbolaget.

📆 Öppettider för supporten?

Du kan alltid kontakta supporten på mejlen hello@tibber.com, vi svarar på era frågor under kontorstider på vardagar i chatten.