Matnyttigt för nya användare 💡

Ny kund hos Tibber? Här kan det finnas svar på några av dina frågor.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

📦 Jag vill bli Tibber-kund! Säger ni upp mitt avtal åt mig?

Jajemän! Det löser vi i samband med att du tecknar avtal med Tibber.
Flyttar du till en ny adress? Kolla närmare på våran artikel Jag ska flytta.

När startar Tibber?

I Tibber-appen kan du se vilket datum ditt elavtal startar, men för säkerhets skull skickar vi även ett mejl när allt är klappat och klart. Står det att vi kollar upp din bindningstid betyder det att vi ännu inte fått svar från din nuvarande leverantör. Detta kan ta upp till 15 dagar.

🗒️ Kommer Tibber att fakturera för både el- och nätavgifter?

Fakturan för el kommer från Tibber, medan fakturan för nätavgifter kommer separat från ditt nätbolag. Läs mer om skillnaden mellan de två här.

💸 Jag har blivit rekommenderad! Var hittar jag min bonus?

Bonusen läggs till i appen under Du Bonus. Du kan använda din bonus för att köpa smarta prylar i vår butik. 💁‍♀️ Du kan även registrera din bonus i efterhand under Du Bonus. Detta behöver du göra inom 14 dagar från avtalsstart. Fungerar det inte att registrera bonuskoden är du välkommen att kontakta support via chatt eller mejl (hello@tibber.com) så hjälper vi dig!

💰 Hur ställer jag in autogiro eller e-faktura i Tibber?

Du kan registrera autogiro och e-faktura så snart du har blivit kund hos oss.

• Autogiro registrerar du via Tibber-appen, gå till Du Betalningssätt.

• E-faktura ansöker du genom att gå till din internetbank.
    Referensnummer finns i Tibber-appen om du behöver detta. Gå till Du Betalningssätt.

Läs mer om Tibbers fakturering här.

🏡 Jag vill lägga till ett till hem i appen, hur gör jag?

Du kan lägga till fler hem i appen under Du Lägg till ett hem.

När det är gjort växlar du mellan dina bostäder genom att klicka på adressfältet högst upp på hemskärmen i appen. När du valt den nya adressen kan du klicka på knappen "Elavtal" för att teckna elavtalet.

👪📱 Kan jag lägga till fler användare i Tibber-appen?

Om du vill ge andra i familjen tillgång till ditt konto går det bra att vara inloggad på flera enheter samtidigt. Bara att dela inloggningsuppgifter. Vi kikar på en familjefunktion!

🔌 Hur fungerar smartladdning?

Smartladdning är en av våra smartaste och mest populära funktioner. Du hittar mer om hur du använder detta och hur det fungerar här.

⚡️Jag saknar en Power Up!

Har du förgäves klickat runt i appen på jakt efter en power-up och märkt vi inte har den du eftersöker? Skriv till oss via chatten eller hello@tibber.com och meddela oss din önskan. Vi uppskattar alltid förbättringsförslag och idéer till nya integrationer.

Är du nyfiken på hur processen ser ut när vi utvecklar nya integrationer? Läs vår artikel Så skapar Tibber nya Power-Ups

☀️ Kan jag sälja min solel till Tibber?

Självklart köper vi ditt överskott - Vi betalar elbörsens spotpris per timme. Din överproduktion ackumuleras i kronor som en pott och används till dina nästkommande fakturor. Vill du hellre få solpotten utbetalad till ditt bankkonto varje månad eller vid enstaka tillfällen går det finfint. Meddela då supporten bank, clearing- och kontonummer, så ordnar vi det.

Vill du även få moms för din överproduktion behöver du skicka in en F-skattesedel till oss i appen eller på hello@tibber.com ✍️

För dig med elavtal hos Tibber och som tänker installera solceller

Har du redan elavtal hos Tibber när du skaffar solceller kontaktar ditt nätbolag oss så snart allt är igång och meddelar att du blivit med solceller. Ett produktionsavtal upprättas då automatiskt och du behöver bara vänta på solen!

För dig som tänker bli Tibber-kund och redan är solelsproducent

Har du haft solceller en tid och säljer din solel till ett annat elbolag behöver du meddela oss ditt produktionsanläggnings-id i samband med att du tecknar ditt konsumtionsavtal. Ropa till i chatten eller på mejl hello@tibber.com, så hjälper vi dig sälja solel till oss!

🏢 Kan företag ha Tibber?

Kul att även företag vill Tibbra! I dagsläget är det endast privatpersoner som kan bli kunder hos oss. Men har du enskild firma med en årsförbrukning på under 50 000 kWh och ett nätavtal knutet till ditt personnummer går det bra att teckna elavtal.

📆 Öppettider för supporten?

Chatten är öppen 09-17 måndag till torsdag och 09-16 på fredagar, förutsatt ingenting annat är angivet i chattrutan. Du kan alltid kontakta supporten på mejlen hello@tibber.com.

Tibbers supportpersonal arbetar vanliga kontorstider.