Tibber-appen
Så skapar Tibber nya Power-Ups

Hur en powerup blir till...👩‍🔬

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Starten!🏁
Vi älskar att göra nya saker. Annorlunda och udda grejer! Men mest av allt vill vi göra sånt våra användare vill ha och sånt som faktiskt fungerar. Våra grymma utvecklare lurar ständigt på nya förbättringar och powerups (ofta efter förslag från Tibbers kunder), men eftersom de är noggranna yrkesutövare släpper de ogärna ifrån sig något om det inte ger våra användare en riktigt bra upplevelse. För att coola och efterfrågade funktioner ska kunna bli verklighet behöver utvecklarnas idéer tekniskt stöd hos produkterna och integrationerna vi vill göra till power-ups.

Redan lanserade funktioner

När vi exempelvis förbättrar och utvecklar smartladdning behöver bilarna vi jobbar med en rad egenskaper: start- och stoppladdningskommandon (duh ..), GPS, en massa information om fabrikatmodell, vägmätarställning osv. Finns sånt här är det bara för utvecklarna att skrida till verket med sin kreativitet och sitt tekniska kunnande.

Sprillans nya funktioner

För nya kategorier blir det mer komplicerat. Först och främst måste vi veta om vi stödjer enheten. Vi ställer oss alltså frågan, kan vi överhuvudtaget göra något med robotdammsugare eller elektroniska dörrlås? Sedan måste vi också fråga oss om funktionen vi funderar på faktiskt skapar något värde för våra användare? Får vi rätt svar på dessa frågor kan nya fantastiska power-ups snart se dagens ljus!

Potentiella hinder✋🏻

Oavsett hur mycket vi vill skapa en ny cool power-up, så går det ibland inte. Detta brukar bero på att produkten eller integrationen saknar någon av följande saker:

1. Viktiga funktioner! Ett exempel, om en bilmodell saknar GPS blir det svårt eller omöjligt för oss att skapa önskad integration.

2. Produkten saknar eller har dålig integrationsfunktion. Några vanliga skäl, a) Produkten har inget API. b) API:t är lokalt. c) API:t är hemskt att arbeta med.

Ibland övervinner vi de här hindren, men då är det för att vi kommit på en supercool power up Tibber och våra användare bara måste ha!😎