Dessa är specifikationerna för Tibber Pulse:

WiFi

2,4 GHz

Kontakter

Micro-USB, RJ45

Storlek

80,5 x 33 x 24,5 mm

Vikt

40 gram

Uppdateringshastighet:

Hur ofta vi tar emot data från din elmätare beror på vilken typ av mätare du har. Här är en lista av olika mätare och dess uppdateringshastighet.

Notera att vi kan använda alla mätare för lastbalansering då huvudsäkringar klarar överbelastning en viss tid.

Mätartillverkare:

Uppdateras varje:

Aidon

10 sekunder

Kaifa/Nuri

2 sekunder

Kamstrup

10 sekunder

Landis+Gyr/Embriq

10 sekunder

Sanxing S34U18

10 sekunder

Vilken information finns i appen?

I vår app kan du se den aktuella strömförbrukningen (i Watt) och hur stor belastningen på din huvudsäkring är just nu (i Ampere).

Dataanvändning:

Om du ska ansluta Pulse till ett 4G-modem är det trevligt att veta att det inte kommer att använda hela ditt datapaket. Maximal användning för en månad är 100 MB, vilket motsvarar mindre än 3,5 MB per dag! Dataanvändningen kan variera mellan de olika energimätarna, det kan därför vara lägre än vad som ges här.

Energiförbrukning:

Pulse använder mellan 19 och 30 mA när den bara är ansluten till energimätaren. När den också är ansluten till USB kommer den att använda från 35mA till 105mA. Under parning kommer Pulse att kräva mer kraft en kort stund.

OBS! Långvarig användning av en powerbank rekommenderas inte. Problemet är att kraftbanken stänger av sig själv efter en kort stund på grund av den låga förbrukningen av Pulse. En exempelvis 10Ah powerbank kommer bara att hålla i cirka 10 dagar innan den behöver laddas. Om Pulse ständigt behöver ström från USB, rekommenderar vi att du använder ett vägguttag eller installerar ett sådant.