Tibber skickar ut en faktura per elavtal, en gång i månaden och du får den under den första eller andra veckan i månaden.

Fakturan skickas via e-post och finns även tillgänglig i appen📱 samt i din internetbank om du valt e-faktura.

📅 Förfallotid och förfallodatum

En faktura från Tibber har alltid en betalningsfrist på minst 14 dagar och förfallodagen beror på när fakturan skickas ut. Detta kan alltså variera månad för månad. Men ses normalt mellan den 15 och 30 i varje månad.

Betalningsmetoder

Autogiro

Du kan enkelt ansöka om Autogiro via Tibberappen. Gå till Mitt konto - Betalningssätt. När du har konfigurerat Autogiro via appen dras alla obetalda fakturor automatiskt på förfallodagen sålänge det finns betalningsmedel på kontot du kopplat.

e-faktura

Om du vill ha e-faktura ansöker du om detta i din internetbank i en webbläsare, oftast går det inte genom bankens app. e-faktura-status finns i Tibberappen om det är anmält, gå till Mitt konto - Betalningssätt.

Faktura för nätavgifter

Tibber fakturerar för elavtalet och du får en separata fakturor för elnätsavtalet från ditt nätbolag. Om du behöver hjälp med att förstå nätfakturan kan du läsa mer här.