Wat is de Tibber Pulse? šŸ’™

Alles wat je wilt weten over de Pulse

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Tibber Pulse is het eerste fysieke product dat Tibber heeft gelanceerd en kan je zien als de hartslagmeter van je huis, die realtime je stroomverbruik meet.

Wat is de Tibber Pulse?

Tibber Pulse is, zoals de naam al aangeeft, een hartslagmeter voor in huis die je aansluit op je slimme meter. De Pulse meet om de seconde het stroomverbruik in je hele huis en stuurt dit via wifi naar de Tibber-app, zodat je altijd en overal kunt zien wat je stroomverbruik op dat moment is.

Het doel van de Pulse is om je inzicht te geven en je bewust te maken over je energieverbruik. Met de Pulse kom je er gemakkelijk achter wat de verborgen, maar ook de overduidelijke stroomvreters in je huis zijn. Door inzicht te geven in je verbruik en de daarbij behorende kosten ga je bewuster en daardoor vaak beter met je energieverbruik om. Je kunt er ook voor kiezen om notificaties te ontvangen wanneer bijvoorbeeld de hoofdzekering overbelast is.

Kan ik de Pulse ook gebruiken als ik geen Tibber-klant ben?

Ja, dat kan. De Pulse geeft je dan alleen realtime inzicht in je stroomverbruik maar geen overzicht van je verbruik in het verleden.

Kan de Pulse het laden van de elektrische auto in evenwicht houden (load balancing)?

Als je een laadpunt van Wallbox, Easee, Go-e of Zaptec voor je elektrische auto hebt, kan de Pulse de laadsnelheid verhogen of verlagen, afhankelijk van de belasting van je hoofdzekering. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de stroom in huis uitvalt tijdens het koken, terwijl je auto aan het laden is.
ā€‹
Je kan de Pulse bestellen via de Tibber-Store.