Load balancing met de Tibber Pulse 🚘

Wat is het en hoe werkt het?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je de Tibber Pulse aansluit op je slimme meter in huis, kan deze aflezen hoe groot de belasting is op de verschillende fasen in je woning. Je kunt aangeven hoe groot de hoofdzekering in jouw huis is. Op deze manier kan de Pulse op elk moment zien hoe hoog de belasting is in verhouding tot de grootte van je hoofdzekering.

Load balancing met de Pulse werkt alleen in combinatie met een laadpunt van Zaptec, Wallbox of Easee. Wanneer je een Pulse hebt kan je ook zonder energiecontract bij Tibber gebruik maken van load balancing. 🎉

Aan de slag

• 🔌 Zorg ervoor dat je laadpunt van Zaptec, Wallbox of Easee ook is geïntegreerd.

1. Ga naar de Tibber-app en tik op ‘Power-ups’

2. Tik op Zaptec, Wallbox of Easee

3. Tik op ‘Verbinden’ en vul je gegevens in en volg de installatieprocedure

• Installeer de Tibber Pulse via deze stappen

• Tik op de bubbel van de gekoppelde Zaptec, Wallbox of Easee in de Tibber-app

• Klik rechtsboven op het ⚙️ tekentje en ga naar 'load balancing'

• Zet load balancing aan

• Stel de grootte van je hoofdzekering in. Weet je niet hoe groot deze is? Contacteer dan je netbeheerder of de installateur.

• Klaar!

⚠️ Heb je een 3x 25A aansluiting? Dan is je hoofdzekering 25A en niet 75A.

Hoe werkt load balancing?

Load balancing geeft ons de mogelijkheid om commando's naar de lader te sturen om de laadsnelheid te verlagen wanneer de belasting op de hoofdzekering zo hoog is dat het gevaar bestaat dat de hoofdzekering doorslaat. Wanneer er weer vrije capaciteit op de hoofdzekering is, zullen we de laadsnelheid weer verhogen. ⚡️

Het voordeel van load balancing is dus dat constant de optimale laadsnelheid tot je beschikking hebt, zonder dat je het risico loopt dat je hoofdzekering doorslaat.

Wil je nog iets anders weten over de Pulse i.c.m. load balancing? Stuur ons dan een berichtje via de Tibber-app of website, of mail ons via hello@tibber.com.