Dette er en midlertidig løsning, som i første omgang gjelder deg som har Tibber Pulse og lader elbilen med en smart ladeboks, for eksempel Easee eller Zaptec Go.

Lastbalansering:

I appen kan du aktivere såkalt “lastbalansering” mot hovedsikring. Dette er en løsning som vi vanligvis bruker til å automatisk redusere ladeeffekt når den totale belastningen på hovedsikringen nærmer seg et maksnivå. På samme måte kan den brukes til å unngå forbrukstopper ved elbillading som vil gi utslag på kapasitetsleddet i nettleien.

På sikt jobber vi med å gjøre dette til en permanent løsning, og utvide den til også å fungere med Tibber Pulse i kombinasjon med smart varmestyring.

Hva du må gjøre:

Først må du finne ut hvilket type nett du er tilkoblet og hvor mange faser som går inn til boligen. Hvilket nett du er tilkoblet står som regel markert utenpå sikringsskapet. 3-fase kjennetegnes ved at du har tre hovedsikringer, og 1-fase ved at du har to hovedsikringer.

Fra hjemskjermen velger du "boblen" til din ladeboks ➡️ Smartlading: På/Av ➡️ Lastbalansering ➡️ Aktiver lastbalansering ➡️ Sett størrelse på hovedsikring i henhold til ønsket maks timeforbruk og tabellen under

Maks timeforbruk (kWt)

3-Fase IT-nett

3-Fase TN-nett

1-Fase

5 kWt

12 Ampere

-

21 Ampere

10 kWt

24 Ampere

14 Ampere

43 Ampere

15 kWt

36 Ampere

21 Ampere

65 Ampere

Du må være oppmerksom på at selv om denne løsningen vil hjelpe deg å unngå forbrukstopper når lading av elbil og annet forbruk foregår samtidig, vil det også kunne føre til at det lades mindre i de timene med lavest strømpris (hensikten med smartlading er i utgangspunktet å flytte forbruket til rimeligere timer). Det er derfor lurt å sjekke på forhånd hvor ofte smartladingen din faktisk fører til forbrukstopper, og hvor mye nettselskapet ditt vil “straffe” dette gjennom kapasitetsleddet på nettleien.