Smarte hjem
Aeotec - Heavy Duty Switch

Kraftig trådløs bryter for inntil 40A med innebygd strømmåler

Oppdatert over en uke siden

Aeotec Heavy Duty Switch er en fjernstyrt bryter som er dimensjonert for høy belastning. Den trådløse bryteren er beregnet på fast tilkobling for belastning inntil 40A eller 9200 watt, med innebygd strømmåler. Bryteren kommuniserer via Z-wave og trenger derfor en smarthus gateway med Z-Wave støtte til arbeid, for eksempel Homey eller Futurehome. Koblet til en gateway, gjør bryteren det mulig å styre f.eks. en varmtvannsbereder eksternt og se forbruket.

Bruksområder:

Heavy Duty Switch kan brukes til å styre ting som varmtvannstank, elektriske radiatorer, vaskemaskiner, tørketrommel, varmepumpe, jaccuzzi, svømmebasseng eller annet utstyr som enten har høy belastning i en kort periode eller jevn belastning over en lengre periode. Ved å bruke Aeotec - Heavy Duty Switch unngår du varmgang i stikkontakten dersom du kobler utstyr med høy belastning.

Installasjon:

Aeotec Heavy Duty Switch installeres av en kvalifisert elektriker siden den krever fast installasjon. Når bryteren er installert av en elektriker, kan den kobles til Z-Wave gatewayen din ved å sette gatewayen i "søkemodus" og deretter trykke på knappen under lokket på bryteren.

❓Ofte stilte spørsmål om Aeotec Heavy Duty Switch:

Er det mulig å smartstyre strøm til varmtvannsbereder med Heavy Duty Switch?
Heavy Duty Switch kan kobles opp mot varmtvannsbereder (VVB), men kan ikke pr i dag brukes til å smartstyre VVB-tanken. Dette er fordi vi ikke vet temperaturen inne i selve tanken, og om temperaturen i en VVS blir for lav så kan det oppstå farlige legionella bakterier. Men du vil få opp forbruket som varmtvannsberederen bruker i Tibber-appen og muligheten til å slå av/på varmtvannsberederen via Homey appen 🙂

Jeg har hørt at det er mulig å sette opp smartstyring av varmtvannsberederen selv?
Ja, det finnes en mulighet for å sette opp styring av VVS-tank dersom du har Homey + Tibber + Heavy Duty Switch. Du går frem ved å legge til Tibber i Homey slik at du får informasjon om strømpris og forbruk inn i Homey. Videre setter du opp en egen automasjon i Homey som bestemmer når Heavy Duty Switch skal være avslått/på.
Eksempel: Når klokka er 06:00 til 11:00 -> så skal VVS-tank være av eller:
Når strømpris er xxx ➡️ så skal xxx skrus av.
Men: en må være obs på danning av legionella bakterier når en setter opp denne styringen. Ved for lav temperatur i VVS kan dette oppstå!

Må det monteres inn en temperatursensor i varmtvannskretsen for å få til smartstyring via Heavy Duty Switch?
Den beste styringen er dersom en har noe som kan måle temperaturen i selve tanken. Tibber undersøker selv muligheter for dette.

Jeg ønsker å styre varmtvannsbereder min slik at den ikke varmer vannet i de 4 dyreste timene i døgnet. Hva trenger jeg for å få det til?
Det kan gjøres ved å sette opp en styring via Homey gateway og Aeotec Heavy Duty Switch. Igjen, vi anbefaler ikke å smartstyre VVS-tanken da du kan resultere med kald tank og det er viktig å være obs på danning av legionella bakterier når en setter opp styring av dette.

Kan Heavy Duty Switch brukes til å stå av/på jacuzzien via Tibber-appen?
Ja, ved å koble til Heavy Duty Switch kan du følge med på forbruk og fjernstyre strømmen til jacuzzien 🙂