Det er mye forskjellig som kan føre til at Pulse ikke fungerer som tiltenkt. Mye av dette kan du finne ut av selv ved å sjekke hvordan Pulse lyser og ved å teste ut noen få steg.

Første å tenke på når du skal feilsøke Pulse er å sjekke om den lyser eller ikke.

Pulse lyser ikke:

Når Pulse ikke lyser så skyldes det vanligvis én av tre ting:

Pulse har hengt seg opp: Forsøk å koble Pulse fra måleren i 2 minutter og så koble til igjen. Hvis dette var problemet skal Pulse begynne å lyse ganske fort (hvit blinking), men kan bruke 5-40 minutter på å starte opp igjen, avhengig av type måler.

Feil på HAN-kabelen: Feilen kan skyldes at kabelen Pulse er koblet til måleren med er defekt. For å teste dette kan du prøve med en annen nettverkskabel med RJ45 kontakt (CAT 5e eller nyere).

Har du Aidon måler? Hvis HAN-porten ikke er aktivert på en Aidon måler så gir den heller ikke strøm til Pulse. Kontakt da nettselskapet ditt for å få aktivert HAN-porten.

Om ikke noe av dette hjelper når Pulse ikke lyser, så kontakt oss gjerne i chatten. Nevn gjerne hva du allerede har forsøkt å gjøre og koble den til USB-strøm.

Ja! Pulse lyser:

Hvordan Pulse lyser indikerer statusen den har akkurat nå. Under finner du forskjellige typer lys Pulse gir deg når noe ikke stemmer. Det kan være at hastigheten på blinkingen ikke er helt korrekt, men det skal gi deg en god pekepinn på hvordan det skal se ut:

Pulse er ikke riktig satt opp: (Hvit-rød-ingenting blinkende loop)

Pulse er koblet til måleren din, men er dessverre ikke riktig satt opp i appen vår. Du må koble Pulse til USB, og den vil da begynne å lyse grønt. Gå inn i appen vår til Power-ups og i listen som dukker opp velger du Pulse. Trykk på Koble til og følg anvisningene på skjermen.

Ingen HAN-data: (Rød-grønn blinkende loop)

Pulse er riktig satt opp, men vi mottar ikke data fra måleren. Kontakt nettselskapet ditt for å aktivere HAN-porten. Om den allerede er aktivert, prøv gjerne å koble Pulse til måleren din med en annen nettverkskabel.

Pulse klarer ikke å koble til WiFi: (Fast rødt lys)

Pulse klarer ikke å koble til WiFi-nettverket ditt. Dette kan skyldes at ruteren din har hengt seg litt opp. Forsøk å restarte ruteren din ved å ta ut strømforsyningen i 30 sekunder og så koble til igjen.

Pulse kan ikke koble til serveren vår: (Rødt blinkende lys)

Pulse klarer ikke å få kontakt med serveren vår. Dette skyldes enten feil i ruter og/eller modem eller for sterk brannmur. Forsøk gjerne først å restarte ruter og/eller modem ved å ta ut strømforsyningen i 30 sekunder og så koble til igjen.

Om det ikke fungerer med restart av ruter/modem, så kan du prøve følgende:

Hvordan pinge med Windows:

• Trykk på Windows-knappen

• Skriv cmd og trykk Enter, Command prompt vil åpne.

• Skriv eller lim inn ‘ping a1zhmn1192zl1a.iot.eu-west-1.amazonaws.com’

Hvordan pinge med MAC:

• Trykk på cmd + space (mellomrom)

• Skriv ‘terminal’ og trykk Enter. Command prompt vil åpne.

• Skriv eller lim inn ‘ping a1zhmn1192zl1a.iot.eu-west-1.amazonaws.com’