I Tibber Store vil du kunne finne tre type ladekabler:

Her vil du få forklart hva beskrivelsene betyr og hvilken ladekabel du bør velge:

Det finnes primært to forskjellige plugger for lading av elbiler, Type 1 og Type 2.
Hjemmeladerne benytter seg uansett av Type 2 plugg, mens en del eldre elbiler benytter Type 1, så finn kabelen som passer bilen og laderen din.

Type 1 plugg:
Om du har en bil med Type 1 plugg, som du hovedsakelig finner på asiatiske biler, så kan denne lade med 1-fase.

Type 2 plugg:
Siden 2013 har Type 2, som også har mulighet for 3-fase lading om bilen støtter dette, vært den offisielle standarden i Europa. Du vil derfor på alle modeller fra Tesla, Volvo, VW, Audi eller BMW finne at bilen har montert en Type 2 inngang til kabelen. Alle nyere ladestasjoner har også en Type 2 inngang, men noen eldre ladere kan ha Type 1.

Sjekk derfor ladeporten både på bil og lader opp mot bildet over ☝️ for å finne hvilken kabel du skal velge.

"A" er en forkortelse for Ampere og beskriver da maks amperestyrke som kan benyttes på kabelen. For eksempel så kan du, om laderen din er satt opp på 16A eller 20A kurs, helt fint klare deg med en kabel som maks takler 20A. Du kan også helt fint velge en kabel som tåler mer enn det laderen din kan gi, og slik være bedre forberedt ved en senere oppgradering :) Derimot så vil en kabel som tåler høyere ampere også være tyngre.

Hvis du kjøper en lader fra Tibber Store så vil også alle kablene vi selger fungere sammen med laderen du velger. Laderne vi tilbyr takler å bli satt opp med inntil 32A og kan da nå en ladehastighet på inntil 22 kW hvis den er koblet til et TN-nett (400V) eller 11 kW på et IT-nett (230V). Vi anbefaler derfor at du uansett velger en Type 2 kabel, med mindre du vet at bilen har Type 1, og da ladekabelen med 32A kapasitet eller, dersom du ønsker en lettere kabel, at du velger den med 20A kapasitet.